Továbbképzés és évzárás a játékvezetőknél 1.

A Békés Megyei Kézilabda Szövetség játékvezetői és versenybírói részére megtartotta éves továbbképzését valamint lezárta a 2021/2022-es szezont. A több mint félszáz résztvevőt Fabulyáné Kovács Tímea elnökasszony köszöntötte. Nagy Ferenc JAB Elnök megköszönte a kollégák egész éves munkáját valamint átadásra kerültek az alapfokú játékvezetői tanfolyamon sikeres vizsgát tett fiatalok részére az oklevelek.

Az első előadó Bonifert Ferenc az MKSZ JAB részéről a strandkézilabda aktualitásairól tartott beszámolót. Érdekes slide-jait izgalmas videókkal fűszerezte.

A következő előadást Hargitati Gábor tartotta. Aki idén párjával Markó Gáborral aktív részese volt a férfi kézilabda bajnokság rájátszásának, hiszen ők fújták a Szeged-Veszprém bajnoki döntő első mérkőzését Szegeden.

A képzés keretében előadást tartott egy volt játékvezető kolléga. Papp Bálint aki ma az NB I-be jutott Békéscsaba veztetőedzőjeként tevékenykedik a Játékvezetők-Versenybírók-Edzők kapcsolatáról beszélt.

Az ebéd elfogyasztása után a BékésMKSZ JAB részéről Nagy Ferenc elnök ajándékot adott át és megköszönte egész éves segítségét és támogatását Fabulyáné Kovács Tímea elnökasszonynak valamint Laurinyeczné Buday Veronika versenyigazgatónak. Szintén elismerésben részesült Diószegi Gergő és Körmendi Péter játékvezetők akik egész éves áldozatos munkájukkal segítették a szövetség rendezvényeinek megszervezését.

Vendég előadóként Havanecz Krisztián állt a résztvevők elé, aki a Magyar Labdarúgó Szövetségnél a játékvezetők fizikai felkészítéséért felel.

A szakmai részt Klucsó Jenő zárta aki az aktuális szabályváltozásokat ismertette.