Továbbképzés a megyei játékvezetőknek

2020-ban Gyula adott otthont a Békés megyei játékvezetők és versenybírók továbbképzésének. A tavalyi évhez hasonlóan több mint 60 fő vett részt az eseményen, ahol jelen voltak a nemrég indult alapfokú játékvezetői tanfolyam fiataljai is. Idén elfogadta felkérésünket előadás megtartására Herczeg Péter MKSZ JAB elnök, Klúcsó Jenő MKSZ JAB elemző szakreferens, Hargitai Gábor MKSZ JAB NB II ellenőrzésért felelős referens valamint Kopornyik Zsolt a Magyar Férfi Serdülő válogatott Szövetségi edzője.

Fabulyáné Kovács Tímea

Fabulyáné Kovács Tímea a Békés Megyei Kézilabda Szövetség elnöke valamint Nagy Ferenc a BMKSZ Játékvezetői Bizottság elnöke nyitották meg a továbbképzést. Mindketten úgy ítélték meg, hogy az ismert okok miatt csonkára sikeredett szezont is eredményesen teljesítették a megyei játékvezetők és versenybírók. Valamint köszönetüket fejezték ki Kertes Istvánnak a Gyulasport kft. ügyvezetőjének a helyszín biztosításáért valamint a sikeres lebonyolításért.

Herczeg Péter a progresszivitásról és megelőzhető büntetésekről beszélt
Hargitai Gábor 2019/20.-as idény ellenőrzéseinek tapasztalatairól
Klúcsó Jenő
A versenybírók és a játékvezetők munkájának összehangolása. Az elmúlt szezon játékvezetői döntései, főleg a beálló játékának vonatkozásában
Kopornyik Zsolt
A játékvezetők és az edzők kapcsolata, együttműködés és kommunikáció a kispad és a játékvezetők között.

A tartalmas, tanulságos néhol megmosolyogtató előadások sorát egy kellemes ebéddel szakították meg a résztvevők. Késő délután kissé fáradtan, de sok új információval és élménnyel gazdagabban mondtak búcsút egymásnak.