Szezonzárás a Békés Vármegyei Kézilabda Szövetségnél

Tartalmas hétvégével zárta a szezont a Békés Vármegyei kézilabda szövetség.

Békés városa, illetve Békés-Dánfok volt a központja az elmúlt hétvégén a vármegyei kézilabdás életnek. Előbb szombaton az idei Strandkézilabda-Fesztivál második fordulójára került sor a Békés-Dánfoki Üdülőközpontban. Az előző esti heves esőzés után nehezített pálya várta a csapatokat, akik viszont az első ijedtség után bátran vetették magukat a küzdelmekbe. A hölgyeknél cimvédésre került sor, hiszen az előző heti, a Gyulai Várfürdőben kivívott első helyezés után ismét a szarvasi TK-Tehetséges Kezdők bizonyultak a legjobbnak. A második helyet a békéscsabai Csajosék csapata, a harmadikat az újkigyósi Homoki Viperák szerezték meg.

A férfiaknál ezúttal a Tarhonyák bizonyultak a legjobbnak, megelőzve a Székács Beach Boys, a StrandBikák és a miskolci Borsod All Stars csapatát.

A különdíjasok:

🤾‍♀️ Legjobb kapus – Takács Szabolcs

🤾‍♀️ Pontkirály – Kocsor Sándor

🤾‍♀️ Legjobb kapus – Tóth Rebeka

🤾‍♀️ Pontkirály – Gajdács Lili

A strandkézilabda után vasárnap már a teremkézilabda és azon belül is a játékvezetők, versenybírók es ellenőrök kerültek a fókuszba, hiszen a békési Művelődési Központban tartotta hagyományos szezonzáró továbbképzését a BMKSZ Játékvezetői Bizottsága.

Köszöntőjében Fabulyáné Kovács Tímea vármegyei elnök elmondta: tartalmas, sok versenyhétvégét hozó szezon végére ért a szövetség és sikeres lebonyolitás nem valósulhatott volna meg a játékvezetők és versenybírók színvonalas munkája nélkül. Nehéz szezon volt, és a következő sem ígérkezik könnyebbnek, ezert fontosak a mostanihoz hasonló szakmai napok. 

A 2022/23-as évad lezárásával egyidőben tehát mar a jövőbeni feladatokat is számba vették a megjelentek, akik között már ott ült az a 13 fő is, akik júniusban sikeresen teljesítették az alapfokú játékvezetői, illetve versenybírói vizsgat.

A BMKSZ játékvezetői csapatának új tagjai: Árpási Patrik, Birkás Veronika, Dani Jázmin, Fedor Bence, Fekete Amira, Majoros Flóra, Nagy Kíra, Petri Márk, Szöllősi Lajos Máté, Szöllősi Szonja, Szöllősi Petra

A frissen vizsgázott versenybírók: Kruzsicz Bernadett (Békéscsaba) es Berta Gabor (Orosháza)

Az okleveleket Bonifert Ferenc, az MKSZ játékvezetői albizottságának elnöke és Nagy Ferenc a BMKSZ játékvezetői bizottságának vezetője adta át. Utóbbi az utánpótlás nevelés fontosságára hivta fel a figyelmet, ami Békésben mindig is fókuszban volt, a helyi JB ezért szervez minden tavasszal alapfokú tanfolyamot. „Csak rajtatok múlik, hogy milyen karriert futtok be, tőlünk minden segítséget megkaptok, hiszen nagy szükségünk van a fiatal, szakmailag es fizikailag is felkészült kollégákra!” – hangsúlyozta.

A továbbképzés további részében már a szigorúan vett szakma került előtérbe, a következő előadók segítségével: Bonifert Ferenc, Hargitai Gábor, Kovács István, Klucsó Jenő és Palkovits Dávid.