Strandkézi I. forduló – Gyulai Várfürdő

A tavalyi évben első ízben megrendezte az I. Strandkézi gálát a BékésMKSZ. A sok pozitív visszajelzés után, idén két fordulósra bővítették a programot.

A Gyulai Várfürdő patinás környezete adta az ideális helyszínt az idei első forduló megrendezésére. Hat női és két férfi csapat adta le előzetesen jelentkezését. A hölgyeket két hármas csoportba osztotta a versenybizottság.

A strandkézilabda sportágat népszerűsítendő a Prohászkáné Nemes Szilvia és Czoldán Csilla vezette CZ-Gyulasport NKFT fiataljai két bemutató mérkőzést is lejátszottak a torna keretein belül.

Az „A” jelű hármasban az A Maffia, Homoki Viperák, Csorvás Ifi kapott helyett.

A „B” jelű hármasban a Langaléták, a Csorvási SK valamint a Tehetséges kezdők küzdöttek a pontokért.

Az izgalmas csoport küzdelmek után kialakult a keresztjáték párosítása. Az 5-6. helyért Langaléták – A Maffia mérkőzést játszottak ahol a Maffiák diadalmaskodtak. Következett a két elődöntő ahol először a két Csorvási csapat feszült egymásnak és a fiataloknak majdnem sikerült megtréfálni a rutinosabb társaikat. A második elődöntő még az elsőnél is nagyobb izgalmakat hozott. Végül a Viperák legyűrték a Tehetséges Kezdőket.

A bronzmérkőzésen a Csorvási Ifi behúzta a meccset és a vele járó harmadik helyet.

A nap utolsó egyben legjobban várt mérkőzése következett a Döntő. Egy-egy szettet engedtek egymásnak a felek majd következett a szétlövés. Itt a talán egy hajszállal kevesebbet hibázó Homoki Viperák győztek és ezzel megnyerték a Várfürdő kupát.

  1. Homoki Viperák – Újkígyós
  2. Csorvási SK
  3. Csorvás IFI
  4. Tehetséges Kezdők – Szarvas
  5. A Maffia – Gyula
  6. Langaléták – Békés/Békéscsaba

Különdíjasok:

  1. Gólkirálynő – Gömöri Renáta
  2. Legjobb Kapus – Mike Mária
  3. Legjobb Játékos – Bakonyi Dóra

A Gyulai Várfürdő külön csomagokkal készült a torna első helyezettjeinek. A Homoki Viperák és a Szeszpanyol csapatainak Beszterczeyné Bene Emese a fürdő szolgáltatásminőség- és hálózat managere adta át a díjakat.

A férfiak két mérkőzés lejátszása során döntöttek a helyezésekről. A Szeszpanyol győzött megelőzve a Gyulai SE csapatát.

Természetesen volt egy lelkes csapat – szervezők, játékvezetők, versenybírók, önkéntes segítők – akik nélkül ez a csodálatos nap nem jöhetett volna létre.

Júliusban találkozunk….