Pályán a megyei NB I-es, NB I/B-s csapatok

Szeptember első hétvégéjén elindult az újabb kézilabdás szezon. Ismét az első osztályban szereplő Békéscsabai ENKSE a Dunaújváros otthonába látogatott. Nagyon jó első félidőt produkált a csabai csapat és előnnyel vonulhattak félidőre. A második játékrészben a hazaiaknak jött ki jobban a lépés és otthon tartották mind a két bajnoki pontot. A csabai lányok a 2. fordulóban bemutatkoznak hazai pályán, ahol a Vác csapatát fogadják.

DKKA – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 30-26

Nem a hölgyeknek kedvezett az 1. forduló. A hazai pályán játszó OXXO Energy Orosháza 50 percig uralta a játékot a vendég PEAC ellen, azonban az utolsó tíz percben csak egy gólra volt képes a vendégek öt találatával szemben. Ezért sajnos vereséggel mutatkozott be a szépszámú hazai szurkoló előtt.

OXXO Energy Orosházi NKC – PEAC 21-23

A békési férfi csapat egy sikeres felkészülési időszak után fogadta hazai pályán a tavalyi évben még az NB I-ben vitézkedő QHB-Eger csapatát. Egy végig feszült és fordulatos mérkőzésen a békésiek kaparintották meg a győzelmet Horváth László utolsó másodpercekben szerzett góljával.

Optimum Solar – Békési FKC – QHB-Eger 25-24