MEGVÁLTOZTAK A MÉRKŐZÉS-LÁTOGATÁSI- ÉS A VERSENYSZABÁLYOK

A VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK, VALAMINT AZ MKSZ MÓDOSÍTOTT SPORTEGÉSZSÉGÜGYI SZABÁLYZATA ÉS VERSENYKIÍRÁSA ÉRTELMÉBEN KIVEZETÉSRE KERÜLTEK A BAJNOKI- ÉS KUPAMÉRKŐZÉSEK SZEREPLŐIRE, ILLETVE NÉZŐIRE VONATKOZÓ, A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MIATT BEVEZETETT SZABÁLYOK.

Tájékoztatjuk a sportszervezeteket a bajnoki-, illetve kupamérkőzések résztvevőit, közreműködőit és nézőit, hogy a 2022. március 7-én hatályba lépő 77/2022. (III.4.) Kormányrendelet értelmében a kézilabda-mérkőzések védettségi igazolvány nélkül is látogathatóvá válnak és a találkozókon a csarnokokban a maszkhasználat sem kötelező a koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetése miatt.  

A Magyar Kézilabda Szövetség a jogszabályokkal összhangban módosította Sportegészségügyi Szabályzatát, a bajnokságokra és kupaversenyekre érvényes Versenykiírásból pedig kikerültek a koronavírus-járvány miatt hozott szabályok, ennek értelmében a mérkőzéseken való részvételhez, közreműködéshez nincs szükség negatív COVID-teszteredményre vagy védettségi igazolvány bemutatására.