Küldöttgyűlést tartott az MKSZ

Május 20-án megtartotta 2021. évi rendes küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség.

A koronavírus-járvány és a fennálló szabályozások miatt a küldöttgyűlés rendhagyó módon, online valósult meg.

A küldöttek elfogadták a Magyar Kézilabda Szövetség 2020. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági mellékletét, Könyvvizsgálói és Felügyelőbizottsági jelentését, majd az MKSZ 2021. évi pénzügyi és szakmai tervét is, illetve az előterjesztésnek megfelelően a küldöttgyűlés módosította a szövetség Alapszabályát.

A küldöttgyűlésen került sor a Szövetség kitüntetéseinek átadására.

Elismerő oklevélben részesült Bába Mihály (posztumusz), Dravecz Tibor, Gilányi József, Gróz János (posztumusz), Harmati Pál, Dr. Horváth Zoltán, Kiss Zoltán Sándor, Rupp István, Tóbiás József és Urbán Mónika.

A Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetést adományozott az MKSZ Berzsenyi Máriának, Dobos Lajosnak, Juhász Istvánnak, Pál Tibornak és Varga Sándornak.

A Török Bódog Életműdíj 2021. évi díjazottjaként a kitüntetést edzői kategóriában Fleck Ottó, aki a Vasas SC női csapatát négy bajnoki címig vezette 1972 és 1975 között; míg kézilabdázó kategóriában Gódorné Nagy Mariann,az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes, háromszoros BL-győztes, a Kézisek kézise, a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnokának egyik alapító tagja vehette át.

Valamennyi díjazottnak gratulálunk!

Az esemény zárásaként Kocsis Máté, az MKSZ elnöke értékelte a 2020. szeptemberi küldöttgyűlés óta eltelt időszakot, megemlékezve a koronavírus-járványban elhunyt sporttársakról, megemlítve a klubok, játékosok, szurkolók nehézségeit, ám hangsúlyozva, hogy a bajnokságok befejeződhetnek és a pályán elért eredmények alapján alakul ki az NB I, vagy éppen az NB I/B sorrendje, reményeink szerint a május 29-30-i budapesti DELO EHF FINAL4, majd a januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság a szurkolók számára is igazi ünnep lesz.