Indul a 2023/2024-es szezon NB-s csapatainknak

NB I

Augusztus legvégén elindult a 2023/2024-es kézilabdás bajnoki idény. A vármegyei csapatok közül a Békéscsaba kezdte meg leghamarabb a versenyzést és mindjárt a tavalyi F4 résztvevő Győr otthonában vizitált. Nem feltartott kézzel léptek pályára az Audi Arénában Rácz Sándor tanítványai. Egy korrekt első félidő után a másodikban már jobban megmutatkozott a csapatok közötti különbség, de becsülettel helyt álltak a lilák az első mérkőzésen.

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 37-23

Fortuna nem volt kegyes a csabai hölgyekkel, mivel első hazai meccsükön a tavalyi F4 ezüstérmese a Ferencváros érkezett a megye székhelyre. Az győri mérkőzéshez hasonlóan az első félidőben nagyon jól tartották magukat a hazaiak és csak a második félidőben nyílt az olló a két csapat között. Végül a Fradi mgabiztosan nyert.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-42

Az igazi erőfelmérő a 3. fordulóban következik. Szeptember 15-én 18:00-kor székesfehérváron szerepel a csabai együttes ahol reális esély mutatkozik a pontok gyüjtérésre.

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

NB I/B

Az orosházi hölgyek az újonc szigentszentszentmiklós otthonában kezdték meg a bajnoki idényt. Tartalékosan utaztak a találkozóra, ahol rengeteg technikai hibával tarkított mérkőzésen végül alul maradtak a lelkes hazaiak ellen.

Szigetszentmiklós NKSE – Zengő Alföld Orosházi Kézilabda Akadémia 29-23

A békési férfiak is megkezdték szereplésüket a második vonalban. Mindjárt idegenbe utaztak, ahol az újonc Rákosmente volt a vendéglátójuk. Az első félidő még izgalmasan alakult békési szempontból, de a második félidőben már kidomborodott a vendég csapat erőfölénye. Végül magabiztosan szerezték meg a bajnoki 2 pontot.

Rákosmente – Optimum Solar – Békési FKC 24-35

A következő fordulóban hazai pályán is bemutatkozik a békési legénység, ahol a szintén újonc Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es csapatát fogadják. A mérkőzés szeptember 9-én 18:00-kor kezdődik a békési sportcsarnokban.

NB II

Női vonalon 3 csapatunk kezdi meg szereplését a megváltozott bajnoki rendszerben. Idéntől 8 csapat küzd meg az alapszakasz pontjaiért, majd az első négy csapat a felső házban az utolsó négy csapat az alsóházban folytatja. A felső házban a feljutásért küzdhetnek az alsó házba kerülő csapatok pedig a kiesést próbálják majd elkerülni a G csoport hasonló helyen végzett csapatai ellen.

Az első fordulóban mindjárt két megyei csapat találkozott szarvason. Ahol a lelkes hazaiak sikeresen tartották otthon a pontokat a fiatal csabaiak ellen.

Szarvasi NKK – Békéscsabai ENKSE U21 35-26

A gyulai csapat Kisteleken kezdi a szezont a Tisza Volán cssapata ellen.

Tisza Volán SC – CZ-Gyulasport NKFT

A férfiak négy csapattal szerepelnek az NB II-ben. A lebonyolítás ugyanaz lesz mint a női mezőnyben. Csapatainknak a legfontosabb cél, hogy lehetőség szerint az 1-4-ben végezzenek, hogy elkerüljék az alsóházi küzdelmeket. A békési fiatalok idegenben, a többiek viszont hazai pályán kezdik a szezont.