Indul a 2022/2023-as bajnokság

Megyei csapataink már július végén augusztus elején megkezdték a felkészülést a következő bajnoki szezonra. Voltak csapatok, ahol viszonylag nagy volt a játékos mozgás volt ahol a meglévő „mag” mellé igazoltak. Mindenki teljes gőzerővel készül.

A Békéscsabai Előre NKSE kiváló tavalyi szezonja után idén a legmagasabb osztályban küzdhet a bajnoki pontokért. Az OXXO Energy Orosházi NKC, a Optimum Solar – Békési FKC valamint az Orosháza FKSE -Tokai megőrizte NB I/B-s tagságát. Sajnos a bajnokság megkezdése előtt derült ki, hogy az Orosházi férfi csapat nem tudja vállalni a szereplést.

Az NB II-ben 6 női és 4 férfi megyei csapatnak szoríthatunk a következő szezonban. A bajnoki küzdelmek a szeptember második hétvégéjén kezdődnek. A női mezőnyben újonc lesz a megyei bajnokságot megnyerő Békéscsabai ENKSE csapata. Továbbra is szurkolhatunk a Csorvási SK, CZ-Gyulasport NKFT., OXXO Energy Orosházi NKC U22, Szarvasi NKK valamint a Szeghalmi NKC csapatának.

A férfiaknál új belépő az Optimum Solar – Békési FKC U23-as alakulata. Továbbra is buzdíthatjuk a FISE-Újkígyós a Kondorosi KK és a Köröstarcsai KSK csapatait.

A megyei bajnokság 5 női és 6 férfi csapattal indul el. Az első fordulót szeptember 17-én rendezik. A nőknél a Békéscsabai Belvárosi DSK, Füzesgyarmati SK, Gyomaendrődi NKSE, Kondorosi KK, Mezőberény SE csapatai küzdenek a végső győzelemért.

A férfiak mezőnye kifejezetten kiegyensúlyozottnak tűnik. A Orosházi férfi csapat megszűnésével a férfi kézilabda megmentését szem előtt tartva létrejött a CSIKO SE. Nem titkolt célja a csapatnak, hogy minél előrébb végezzenek a végső elszámoláskor. Újonc lesz a Túrkevei VSE csapata akik kiestek az NB II-es bajnoki sorozatból. Valamint szintén újonc a Szeghalmi NKC férfi alakulata. Mellettük a bajnoki dobogóért fog küzdeni a Békéscsaba DKSE a Gyulai SE és Kondorosi KK csapata. Ezek után színvonalas mérkőzésekre számíthatnak a megyei mérkőzésekre kilátogató szurkolók.