III. Strandkézi fesztivál a Várfürdőben

A Békés Vármegyei kézilabda szövetség már harmadik alkalommal rendezte meg strandkézi fesztiválját. A házigazda az idei évben is a Gyulai Várfürdő és a parkjában tökéletesen előkészített pálya volt – ezért külőn köszönet a Várfürdő parkgondozó kollégáinak – . Hat női és három férfi csapat jelentkezett a szövetség felhívására. A női mezőnyt két csoportra osztották a szervezők. Így az „A” jelű csoportba került a twErkel, a Homokfutók valamint a Csajosék csapata. A „B” csoportban Csorvási SK, a BEAC és a Mindig Szomjas Csapat mérkőztek a pontokért. A férfi csapatok – Anyaszomorítók, Gyulai SE, Talajok – két fordulóban mérték össze erejüket így mindenki négyszer léphetett pályára a nap folyamán.

A hölgyeknél izgalmas csoport küzdelmek alakultak ki. Minden csapat lelkesen gyűjtögette a pontokat. Szebbnél szebb akciókból született gólokat láthatott az egyre nagyobb publikum.

Az „A” csoport végeredménye:

 1. twErkel
 2. Homokfutók
 3. Csajosék

A „B” csoport végeredménye:

 1. Mindig Szomjas Csapat
 2. BEAC
 3. Csorvási SK

Az ötödik helyért nagy csata folyt. Az első félidőt Csajosék a másodikat a Csorvási SK nyerte. Így szétlövés következett. Az idegek harcát végül a nyolcadik forduló döntötte el ahol a Csajosék nem hibáztak így az ötödik helyen végeztek a tornán.

A bronzérem megszerzésének sorsa nem okozott ekkora izgalmakat. A BEAC két nagyon egyértelmű félidővel behúzta a mérkőzést a Homokfutók ellen.

Közben lezárultak a férfi csapatok küzdelmei is. Itt is izgalmas mérkőzéseken izgulhatott a publikum.

A Férfi csapatok végső sorrendje:

 1. Talajok
 2. Gyulai SE
 3. Anyaszomorítók

Elérkeztünk a nap végére amikor már csak egy mérkőzés volt hátra. A női döntő. A twErkel mérkőzött a Mindig Szomjas Csapattal. Döntőhöz mérten magas színvonalon folyt a játék. Az első félidőt 13:18-ra nyerte a Mindig Szomjas Csapat. A második félidő még izgalmasabban alakult, de a kritikus pillanatokban a twErkel többet hibázott így a második félidőt is behúzta a Mindig Szomjas Csapat és megnyerte a tornát.

A Női csapatok végső sorrendje:

 1. Mindig Szomjas Csapat
 2. twErkel
 3. BEAC
 4. Homokfutók
 5. Csajosék
 6. Csorvási SK

A fesztivál végén már csak a díjak átadása várt a csapatokra. A serlegeket a Gyulasport Kft. biztosította amiért külön köszönet Kertes Istvánnak és Prohászkáné Nemes Szilviának. A Gyulai Várfürdő szintén külön díjat ajánlott fel. A díjakat átadta Kun Miklós a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója valamint Palkovits Dávid az MKSZ Strandkézilabda Bizottság tagja.

Külön díjban részesült a legtöbb ponot szerző játékos valamint a fesztivál legjobb kapusa.

Legtöbb pontot szerzők:

 • Nők: Sándor Petra (BEAC)
 • Férfiak: Lászlai Szabolcs (Talajok)

Legjobb kapusok:

 • Nők: Lestyán Lilla (Mindig Szomjas Csapat)
 • Férfiak: Osgyán Áron (Anyaszomorítók)

Fotók