Hétvégi eredmények

NB I

A békéscsabai hölgyek a bajnoki pontok megszerzésének reményében fogadták az újváros együttesét. Hektikus első féilidőt követően – hol itt, hol ott volt az előny – a dunaújváros vonulhatott egy gólos előnnyel a szünetre. A második félidő sem alakult jobban a hazai csapat számára. Folyamatosan üldözték a vendég csapatot. A mérkőzés vég előtt nem sokkal kettős előnybe került a csabai csapat, azonban nem tudtak élni a lehetőséggel és három gólos vereséget szenvedtek.

TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE – DKKA 26-29

NB I/B

Tatára utaztak az orosházi hölgyek, ahol a Komárom VSE vendégei voltak. Az első félidő nem teljesen a vendég csapat szája íze szerint alakult mivel a hazaiak három gólos előnnyel vonulhattak pihenni. A második félidő már jobban alakult a vendégek szempontjából. A 45. perc környékén utol érték a hazaiakat és át is vették a vezetést. A mérkőzés vége izgalmasan alakult, de az 59. percben szerzett hazai egyenlítő találat után már nem találtak a felek a kapukba. Így igazságosnak mondható döntlettel zárult a mérkőzés.

Komárom VSE – Zengő Alföld Orosházi Kézilabda Akadémia 27-27

A békésiek a bajnokságot vezető veszprém U21-es csapatát fogadták hazai pályán. A mérkőzés elején felváltva vezettek a csapatok, majd a szünet előtt három góllal elléptek a vendégek amit a hazaiak a félidőre egalizálni tudtak. A második félidőben jól védekezett a békés és rendre 2-3 gólos előnyt tudott kiharcolni amit a vendégek igyekeztek egalizálni. Az 59. percben utol is érték a hazaiakat. Fél perccel a mérkőzés vége előtt hazai időkérés következett és meg is lett az eredménye mivel az utolsó másodpercben gólt szerzett a hazai csapat és begyűjtötte a bajnoki pontokat.

Optimum Solar – Békési FKC – BFKA-Veszprém U21 24-23