Hétvégi eredmények

Az első és második vonalban már a második fordulón vannak túl csapataink. Az NB II pedig a mögöttünk hagyott hétvégén rajtolt. Itt mindjárt megyei rangadókat is rendeztek mind női mind férfi vonalon.

NB I

A Békéscsaba a tavalyi szezonban jól teljesítő Vác csapatát fogadta. Izgalmas első félidő után a rutinosabb Váci csapat a második félidőben eldöntötte a két pont sorsát.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Praktiker-Vác 20-28

NB I/B

Az Orosházi hölgyek idegenben próbálták meg elkezdeni a pontok gyűjtögetését. A Debrecen második számú csapata azonban gátat szabott törekvéseinknek. Egy nagyon izgalmas véghajrában otthon tartották a bajnoki pontokat.

DVSC SCHAEFFLER U19 – OXXO Energy Orosházi NKC 25-24

A Békési fiuk viszont ismét sikeres hétvégét tudhatnak maguk mögött. Az NB I/B-ben újonc Ajka csapatát fogadták a békési csarnokban. A szép számú szurkoló örömére magabiztos győzelmet aratott a csapat.

Optimum Solar – Békési FKC – KK Ajka 31-26

NB II

Mindjárt két megyei rangadóval indult a szezon a hölgyek mezőnyében. Mindkettő izgalmas mérkőzésen dőlt el. Míg a Csorvásiak hazai pályán gyűrték le a Szarvasi lányokat, addig a Békéscsaba az Orosháza otthonából hozta el a bajnoki pontokat. A Gyulaiak a K. Szeged SE ellen tartották itthon a pontokat, nagyon meggyőző játékkal. A Szeghalmiak a másik szegedi csapatnál vizitáltak. Egy izgalmas első félidő után a rutinosabb PC Trade a második félidő végére simává tette a meccset.

CZ-Gyulasport NKFT. – K. Szeged SE 35-21

Oxxo Energy Orosházi NKC U22 – Békéscsabai ENKSE U22 30-34

Csorvási SK – Szarvasi NKK 24-22

PC Trade Szegedi NKE – Szeghalmi NKC 35-26

A fiuk mezőnyében a Kondoros és az Újkígyós feszült egymásnak. A védekezésben jobban összpontosító vendégek nyerték a mérkőzést. A fiatal Békési csapat a mérkőzés végére magabiztossá tette győzelmét. A Köröstarcsaiak Mezőtúron vizitáltak. A szoros első félidő után a második félidő felétől sajnos nyílt az olló a csapatok között. Végül a Mezőtúr magabiztos győzelmet aratott.

Optimum Solar – Békési FKC U23 – Berettyó MSE 31-28

Mezőtúri AFC-Syngenta – Köröstarcsai KSK 36-30

Kondorosi KK – FISE-Újkígyós 24-31