Feljutott a Békéscsaba – Értékes Orosházi pont a listavezető ellen

NB I/B

Fontos mérkőzés várt a Békéscsabára. Amennyiben hazai pályán legyőzi a Kozármisleny csapatát biztosan megszerzi az indulási jogot a következő idényre az NB I-es bajnokságba. Izgalmas mérkőzésen begyűjtötték a Csabai lányok a két bajnoki pontot amiért visszavágtak az idegenbeli fiaskóért és a következő szezonban már a legmagasabb osztályban játszhatják mérkőzéseiket. Gratulálunk Nekik! Az Orosházi hölgyeknek nem sikerült a munka ünnepi pontszerzés. A Komárom csapata végig vezetve elvitte a pontokat Orosházáról.

Békéscsabai ENKSE – Kozármisleny SE 25-23

Oxxo Energy Orosházi NKC – Komárom VSE 23-26

Férfi csapataink hazai pályán küzdhettek a pontokért. Végül a két mérkőzésen egy pontot zsebeltek be. Az Orosháza a listavezető Budai-Farkasok ellen hozta döntetlenre a mérkőzést. A Békésiek a PLER csapatával szemben hagyták el vesztesen a parkettet.

Orosházi FKSE – Tokai – Budai Farkasok – Rév Group 23-23

Optimum Solar – Békési FKC – PLER-Budapest 29-31

NB II

Három mérkőzés jutott a megyei csapatok részére a hétvégi fordulóban. A női vonalon a Gyulai csapat tartotta otthon a bajnoki pontokat a Szeged csapata ellenében. A férfiak mezőnyében a tartalékos Kondoros vesztesen hagyta el a pályát a Kiskunmajsa ellen. A Köröstarcsai egység viszont bátran kézilabdázva a dobogós Makó otthonából hozta el a két pontot. Az Újkígyós az Algyő ellen gyűjtött bajnoki pontokat 10-0-ás gólkülönbséggel, mivel a vendég csapat nem állt ki a hétvégi mérkőzésen.

CZ-Gyulasport NKft. – K. Szeged SE 28-24

Kiskunmajsai KC – Kondorosi KK 36-23

Makói KC – Köröstarcsai KSK 28-34