`Elhivatottság nélkül nincs siker!`- Herczeg Péter előadása Békéscsabán

A férfi Magyar Kupa döntőjének levezetése után egy nappal sem pihenhetett Herczeg Péter nemzetközi játékvezető, hiszen a Békés Megyei Kézilabda Szövetség Játékvezetői Bizottságának felkérésére tartott előadásokat Békéscsabán.

cof

Először a nemrég indult alapfokú tanfolyam 45 résztvevőjének mutatta be sikeres pályafutását, majd beszélt a fiatal játékvezetők előtt álló lehetőségekről. Előadásában érintette az egyéni belső motiváció, a fizikai állóképesség és mentális felkészültség fontosságát. Bemutatta a Südi Péterrel közös pályafutásának legfontosabb állomásait, mesélt a mostani szezon nemzetközi mérkőzéseiről, és friss élményként az előző napon lejátszott férfi MK döntőről.

Herczeg Péter második előadását már a jelenleg is aktív Békés megyei kézilabda játékvezetők hallgathatták meg. A legutóbbi szabályváltozások kritikus területeként szóba került a játékidő utolsó fél percében elkövetett súlyos szabálytalanság helyes megítélése, a szabálypont alkalmazásának eddigi tapasztalatai, illetve az egyre gyakrabban alkalmazott kapus nélküli játék problémaköre.

A Békés megyei alapfokú játékvezetői tanfolyamon legközelebb Klúcsó Jenő, az MKSZ Játékvezetői Albizottságának értékelő, elemző szakreferense tart előadást.

dig