Békés Megyei Játékvezetői képzés

Az elmúlt hétvégén Békésen tartották nyári továbbképzésüket a Békés megyei kézilabda játékvezetők. A rendezvényre meghívást kaptak a tavaszi alapfokú tanfolyamot sikeresen elvégző újoncok is. 

A közel 40 résztvevő előtt a nyitó előadást Hargitai Gábor, NB I-es játékvezető, az MKSZ Emlék Albizottságának tagja tartotta. Két témát érintett, egyrészt a kézilabda szabályok változásáról beszélt, egészen az 1920-as évek közepétől napjainkig, majd egyfajta arcképcsarnokként, a legsikeresebb magyar párosok itthoni és nemzetközi karrierjét mutatta be.
A továbbképzés másik előadója Bonifert Ferenc, nemzetközi játékvezető volt. A két nap alatt több, videós bejátszásokkal színesített előadást tartott a 8. szabály, a szabálytalanságok, sportszerűtlen magatartás témakörében. Az utolsó fél perces szabály esetében külön aktualitást jelentett, hogy 2018. július 1-jétől az IHF módosítást irányzott elő.
A szombati nap végén előbb kézilabda, majd labdarúgó mérkőzésen mérték össze erejüket a sípmesterek. Vasárnap délelőtt az elméleti és fizikai tesztek, előadások mellett egy búcsúztatásra is sor került, közel két évtizedes NB-s pályafutás, és 130 NB I-es mérkőzéssel a háta mögött Szegedi Zsolt úgy döntött, hogy a jövőben elsősorban versenybíróként tevékenykedik tovább. Sikeres pályafutását emlékplakettel ismerték el a Békés megyei kollégái, akik megyei és utánpótlás mérkőzéseken a jövőben is számítanak tapasztalatára.