Alapfokú játékvezetői tanfolyam

Javában zajlik az áprilisban elindított Békés megyei játékvezető képzés. A résztvevő fiatalok fokozatosan ismerkednek meg a játékvezetés szabálypontjaival. Az előadások teljes körűen felkészítik Őket a játéktéren előforduló szituációkra. A legtöbb előadást a Békés Megyei Kézilabda Szövetség JAB elnöke Nagy Ferenc tartja, aki aktív játékvezetőként – több mint 20 éves NB I-es múlttal a háta mögött – a jelenlegi hazai és a nemzetközi elvárásoknak megfelelően oktatja a leendő „sporikat”.

A tanfolyamon a szövetség felkérésére Békéscsabára látogatott Klucsó Jenő aki Lekrinszki Tivadar párjaként Magyarországot képviselte játékvezetőként a 2000-es Sydney-i olimpián. Jelenleg a Magyar Kézilabda Szövetség JAB elemző, értékelő szakreferense.

A tanfolyam résztvevői diákon és izgalmas videó jeleneteken keresztül láthatták, hogyan kell a mérkőzéseken előforduló szituációkban helyesen reagálni és rövid idő alatt a legjobb döntéseket meghozni. Betekintést kaptak abból is hogy hogyan és hol helyezkedjenek a pályán, valamint milyen kézjeleket alkalmazzanak .

Június elején már az összes szabályponttal felvérteződve elméleti – ami szöveges és videó tesztből áll- valamint fizikai alkalmassági – inga futás – vizsgát tesznek.