A Békéscsaba idegenben az orosháza hazai pályán gyűjtötte a bajnoki pontokat

NB I

A békéscsabára újabb négypontos mérkőzés várt balatonbogláron. Ennek fényében kezdték a mérkőzést a vendégek és csak a félidő közepén sikerült a hazaiaknak egyszer átvenniük a vezetést. Majd újra a békéscsaba vette kezébe a kezdeményezést és két gólos vendég előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok. A második félidőben sem potyogtak a gólok. Viszont a békéscsaba magabiztossan őrizte előnyét amit még két góllal növelni is tudott és megérdemelt győzelmett aratott.

NEKA – TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 19-23

NB I/B

Az orosházi hölgyek a jó erőkből álló egri csapatot látták vendégül a hétvégi fordulóban. Egyenlő erők küzdelmét várhatták a szép számban kilátogató szurkolók. Ennek tükrében alakult a mérkőzés is. Az első félidőben az akcióit pontosabban befejező vendégek 2 gólos előny birtokában vonulhattak pihenőre. A második félidőben hamar egalizáltak a hazaiak és hol itt, hol ott volt az előny. Az utolsó percben két gólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző amire a vendégek már csak egy góllal tudtak feliratkozni. Így egy heroikus mérkőzés végén az orosházi hölgyek örülhettek.

Zengő Alföld Orosházi Kézilabda Akadémia – Eszterházy SC 25-24

A békési kézi csapat a hétvégén ajkán vizitált. Mindkét fél nagyon jól megszervezte a védekezését, de a békésiek támadásban is eredményesek tudtak lenni. A félidőre négy gólos előnyt dolgoztak ki a vendégek. A második félidő is hasonlóan alakult és az utolsó nyolc percnek is a négy gólos vendég „fórral” fordultak a csapatok. Ekkor azonban támadásban elbizonytalanodtak a békésiek amit a hazaiak könyörtelenül kihasználtak és a mérkőzés végére megfordították az eredményt és megnyerték a mérkőzést.

KK Ajka KFT – Optimum Solar – Békési FKC 23-22