Továbbképzés játékvezetőknek és versenybíróknak

Elérkezett a június és ebben az időszakban tartja éves továbbképzését a Békés Megyei kézilabda szövetség. A közel 70 résztvevő reggel találkozott a Békési művelődési központ előadójában. Fabulyáné Kovács Tímea elnökasszony köszöntötte a résztvevőket és megnyitotta a továbbképzést, majd Nagy Ferenc JB elnök is köszöntötte a megjelenteket és vázolta a napi programot. Az idei évben is neves előadók látogattak el hozzánk.

A programot az alapfokú játékvezetői tanfolyamon frissen végzettek okleveleinek átadása nyitotta. Az okleveleket Herczeg Péter MKSZ JAB elnök adta át Csorbáné Dávid Ivett, Kádas Viktor, Konkoly Mirtill, Kóta Kristóf, Kurta Alma, Nagy Noémi, Nagy Veronika, Nagy Zotmund Zétény, Ravasz Klaudia, Szabó Gergő, Tarkovács Miléna, Vígh Gergő részére. Gratulálunk nekik és sikeres mérkőzéseket kívánunk!

Az idei évben először Strandkézilabda bajnokságot szervez a BMKSZ így egyértelmű volt, hogy a meghívottak között szerepel Bonifert Ferenc az MKSZ JAB strandkézilabda referense. Egy nagyon komplex előadással készült így megismerhettük a strandkézilabdázás minden szépségét és szabályát.

A következő előadást Herczeg Péter MKSZ JAB elnök tartotta. Beszélt aktualitásokról a játékvezetők kommunikációjáról valamint a legfajsúlyosabb ítéletek a kizárások megítéléséről.

Az ebéd előtt Klucsó Jenő MKSZ JAB elemző szakreferense is megtartotta első előadását amiben a versenybírók tevékenysége kapta a legfőbb hangsúlyt.

Következett a jól megérdemelt ebéd amit a közeli étterembe átsétálva fogyasztott el a csapat. Ebéd közben kötetlen beszélgetések, az elmúlt szezon tapasztalatainak a megosztása is sorra került.

A felfrissült társaságot Skaliczki László mesteredző, korábbi szövetségi kapitány egy igazán impulzív előadással várta. Az edzők és játékvezetők kapcsolatát helyezte górcső alá. Valamint személyes tapasztalatairól, pozitív élményeiről is beszélt.

A mesteredzőt Klucsó Jenő második előadása követte, ahol a progresszivitás kapta a legfőbb hansúlyt. Ez az a téma amit nem lehet elégszer megbeszélni és jó a legkritikusabb szituációkat videókon is megtekinteni.

A nap zárásaként Hargitai Gábor az NB II-es bajnokságok ellenőrzéséért felelős referense mutatta be a szezon ellenőrzési számait. Nagy örömünkre szolgált, hogy a megyei játékvezetők ellenőrzési pontszámai az országos átlag fölött voltak. Majd Egyed Bence a verseny albizottságból a következő szezonra vonatkozó változásokról és aktualitásokról beszélt.

Köszönjük mindenkinek aki részt vett a továbbképzésen, Reméljük sok hasznos információval gazdagodott a nap folyamán amit a jövőben hasznosítani is tud a pályákon.

Találkozunk 2021. július 10-11-én Békés-Dánfokon!