Edzői továbbképzés Békésen

A szombati nap folyamán megtelt a Békés Városi Sportcsarnok, még azonban nem mérkőzésnek adott otthont a csarnok, hanem a C és D licences edzők éves továbbképzésén lett tele a nézőtér.

Nagyjából 160 edző érkezett hozzánk, ahol a Békés Megyei Kézilabda Szövetség által tervezett egész napos programon vettek részt a tovább képzésre jelentkezők.

A Területi Edző Továbbképzésen öt előadást nézhettek meg a jelentkezők. A napot Kólya Zoltán és Dr. Marczinka Zoltán nyitotta a Digitális edzéstervezés témával. Majd Kopornyik Zsolt folytatta Kondicionális képességfejlesztés témájában, illetve még ebéd előtt Herbert Gábor vette át a pályát technikai képzésre, ami az Indítás technikája és ütemei, labdaáradás-átvétel nagy sebességgel végrehajtott mozgások közben és kapuralövési technikákat mutatott be.

Ebéd után Papp Bálint csapatrész taktikai megoldásokkal folytatta csoportos indulások témájában a bemutatót. Végül pedig Padla József zárta a továbbképzést egy csapattaktikai résszel, Csapat szintű indítás különböző hullámokban címmel.


Köszönjük az MKSZ és BMKSZ-nek hogy ránk gondoltak. Reméljük, hogy mindenki elégedett volt a rendezvénnyel és jövőben is lehetőségünk nyílik majd hasonló programoknak otthont adni.

Forrás: bfkc.hu