KÜLDÖTTGYŰLÉST TARTOTT AZ MKSZ

MÁJUS 20-ÁN MEGTARTOTTA 2022. ÉVI RENDES KÜLDÖTTGYŰLÉSÉT A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG.

A koronavírus-járvány miatt 2019 óta első alkalommal különleges intézkedések nélkül megtartott küldöttgyűlés nyitányaként Novák András operatív igazgató, Horváth Gabriella főtitkár, Bardóczy Gábor TAO-igazgató, valamint Juhász István, a Szakmai és Versenybizottság elnöke beszámolóját követően Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke gratulált a női válogatott tokiói olimpián megszerzett hetedik helyezéséhez, valamint a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezőinek is, külön kiemelve, hogy az Európai Kézilabda Szövetség szerint minden idők egyik legszínvonalasabb kontinensviadalát rendezte meg Magyarország, Szlovákiával együtt januárban. Kocsis Máté ezt követően kitért az Európa-bajnokságot követően lefolytatott belső vizsgálatra is, amelyet Juhász István, az MKSZ Szakmai és Versenybizottságának elnöke vezetett.Az elemzés kapcsán a szövetség elnöke az együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen a sportág eredményessége a sportszervezetek és az MKSZ közös felelőssége, egyúttal jelezte: közös munkára, folyamatos párbeszédre van szükség a nemzeti válogatottak sikeressége és a tehetségek hatékony képzése, versenyeztetése érdekében.A sportvezető beszédének végén a sportági alelnökök kapcsán elmondta, hogy a sportági elemzés lezárásával felfüggesztésük már nincs érvényben, az elemzést követően feladataik közé tartozik továbbra is a felnőtt válogatottak menedzselése az MKSZ szakmai vezetőségével együttműködve, továbbá a nemzetközi kapcsolatépítés és a sportág reprezentációjában való részvétel.

A küldöttek az eseményen elfogadták a Magyar Kézilabda Szövetség 2021. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági mellékletét, Könyvvizsgálói és Felügyelőbizottsági jelentését, majd az MKSZ 2022. évi pénzügyi és szakmai tervét is, illetve az előterjesztésnek megfelelően a küldöttgyűlés módosította a szövetség Alapszabályát.

A küldöttgyűlésen zárásaként került sor a Szövetség kitüntetéseinek átadására.

Elismerő oklevélben részesült Dobozi Iván, Forczek Győzőné, Hargitai Gábor, László Ferenc, Orsós Zsolt, Sándor Tibor és Sényi Imre.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek, virág és belső tér

A Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetést adományozott az MKSZ Danyi Gábornak, Hajdu Jánosnak, Klucsó Jenőnek, valamint Lekrinszki Tivadarnak.

A Török Bódog életműdíjat Németh András vehette át, aki játékosként az Úttörőstadion, a III. ker. TTVE, a Honvéd Szondi SE, a Tatai Rákóczi, majd az FTC csapatát erősítette. Később edzőként dolgozott a Patex, az Építők, a III. ker. TTVE és a Gödöllő női, a Ferencváros, a Csepeli Papír és az Újpest férfi csapatainál. Szakvezetői pályafutása egyik legjelentősebb időszaka a Ferencváros női együtteséhez kötődik, amellyel a klub egyik legsikeresebb edzőjeként 1992-2007 között hét-hét magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet szerzett, együttesével megnyerte az EHF-kupát, valamint döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában és a KEK-ben is. Később BL-döntős és KEK-győztes volt az osztrák Hypo csapatával, 2009-11 között és 2016 óta a Vác edzője, majd szakmai igazgatója. A magyar válogatott élén három időszakban dolgozott szövetségi kapitányként, 1998-ban, 2005-2007, majd 2014-15 között. A női nemzeti csapattal 2005-ben világbajnoki bronzérmet szerzett. 99 találkozón irányította a válogatottat, 75 százalékos mérleggel. Legnagyobb sikereit a felnőtt mezőnyben aratta, azonban a mai napig jelentős oktató-képző tevékenységet folytat az utánpótlásban is.

Forrás: mksz.hu

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó